×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 6049

Okosóra segített megoldani egy gyilkosságot

Értékelés:
(0 szavazat)

Nem először használják fel okoskütyük egészségügyi adatait nyomozáshoz, és egyre többször fogadják el a bíróságokon bizonyítékként

Az okostelefonok és egyéb kütyük rengeteg információval szolgálnak rólunk: mikor kivel beszéltünk, hol voltunk, az okosórák és fitneszpántok pedig már a lépéseink és alvási ciklusunk mellett a pulzusunkat is méri – éppen ez segített egy gyilkossági ügy megoldásában Ausztráliában.

 

2016 szeptemberében holtan találták Myrna Nilssont adelaide-i otthonában. Menye, Caroline Dela Rose Nilsson azt mondta a rendőröknek, hogy egy csapat férfi támadt anyósára, őt pedig megkötözték. Amikor kiszabadult, azonnal segítséget hívott.

 

Márciusban mégis őt vádolták meg anyósa megölésével, miután Myrna Nilsson okosórájának adatait a bíróság elfogadta bizonyítékképpen, és ez alapján azt valószínűsítik, menye csak kitalálta a történetet, miután megölte anyósát.

 

Az ügyész szerint ugyanis az Apple Watchon mért aktivitás és szívritmus alapján Myrna Nilssont délután 6 óra 38 perckor támadták meg, és minden kétséget kizáróan 6:45-kor már halott volt.

 

Ha ezt elfogadjuk bizonyítékként, akkor ez ellentmond menye vallomásának, miszerint a nő és állítólagos férfi támadói több mint húsz percen át dulakodtak egymással. Ahogy Caroline Nilsson azt mondta a rendőröknek, hogy csak este 10 órakor szabadult ki – akkor viszont több mint 3 óra telt volna el a támadást követően” – mondta Carmen Matteo, ügyész.

 

Ez nem az első alkalom, hogy egy okoskütyü egészségügyi adatait használják fel nyomozáshoz: tavaly egy Fitbit fitneszpánt segített megtalálni egy amerikai nő gyilkosát.

 

(24. ; napidroid)

©2022 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés