×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 6049

Betiltották az önvezető autók tesztelését

Értékelés:
(1 szavazat)

Nem tesztelnek több autonóm autót Amerikában

Arizona eddig a legbefogadóbb hely volt az USA-ban az autonóm járművek tesztelésében. Naponta körülbelül 100 önvezető Uber-es autó közlekedett az utakon, és több ezer ember dolgozott a vállaltnak.

 

Két évvel ezelőtt a kormányzó maga jelentette be, hogy tárt karokkal várják az Ubert, és ösztönözték átköltözését San Francisoból Phoenixbe.

 

Múlt héten viszont történt egy halálos baleset, amikor egy önvezető Uber elütött egy gyalogost. Ez „sokkolta” az arizoniai kormányzót, és úgy döntött, azonnali hatállyal betiltja az Uber teszteket. A vállalat ettől függetlenül is felfüggesztette az amerikai kontinesen folyó összes kísérletét, amíg az ellenük folytatott vizsgálat le nem zajlik.

 

Jelenleg a tilalom csak az Uberre korlátozódik, miközben más cégek is jelen vannak Arizonában, hasonló célból. A Waymo (Google) különösen sok autója járja itt az utakat, sőt a Google leányvállalata március elején már önállóan közlekedő teherautókat is bevetett. Hogy ők önként bevállalják-e az Uberre vonatkozó tilalmat, remélhetőleg hamarosan kiderül.

 

Időközben a Toyota is úgy döntött, hogy ideiglenesen felfüggeszti a tesztjeit, kiemelve, hogy mennyire megdöbbentette a tesztautó vezetőket az eset. A BMW fejlesztési igazgatója szerint az Uber járművei nem voltak eléggé fejlettek ahhoz, hogy elkerüljék ez ilyen baleseteket.

(hvg.hu)

©2022 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés