Vloggergate: hol a határ a megosztásban?

Értékelés:
(0 szavazat)

Logan Paul felkavaró videót tett közzé, a kommentelők a csatornája megszüntetését követelik

 

Logan Paul, a népszerű YouTube vlogger neve manapság egyet jelent a videómegosztók világának sötét bugyraival. Paul azzal haragította magára az internet népét, hogy elment a japánban található, kétes hírnévnek örvendő Aokigaharába, az úgynevezett öngyilkosok erdejébe és lefilmezett egy holttestet.

 

A reakció nem maradt el: haragos kommentek özöne, amelyek szinte mindegyike a nyilvánvalót kérte számon Paulon, vagyis, hogy az öngyilkosság nem egy vicc.

 

A harag azután sem csillapodott, hogy a vlogger többször is bocsánatot kért, sőt az indulatok csak nőttek, miután az is nyilvánvalóvá vált, hogy nem a YouTube, hanem maga a felhasználó távolította el az ominózus tartalmat.

 

A felhasználók most már nem csak Paulra dühösek, hanem a YouTube szerencsétlenkedésére is, amely közzétett egy nyílt levelet az ügyben, hiszen az emberek „megérdemlik, hogy tudják mi a helyzet”. Ebben Pault nem említik név szerint, ahogy az sem világos, milyen büntetésre számíthat. Többen úgy vélik, le kellene törölni Paul csatornáját, miközben a cég semmitmondó bocsánatkérése újabb hullámokat kavart fel az ügyben.

 

(buzzfeed)

©2022 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés