×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 6043

Beskatulyázták a Facebook felhasználókat Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)

A Brigham Young Egyetem kommunikációs tanszékének kutatói négy részre osztották a Facebook felhasználóit

Tudtátok, hogy kétmilliárd ember használja Mark Zuckerberg közösségi oldalát? Ehhez képest kifejezetten meglepő, hogy ez a két milliárd ember mindössze négy kategóriába sorolható a szokásaik alapján!


A felmérés során a résztvevőknek 48 állításra kellett válaszolniuk az alapján, hogy mennyire igaz saját felhasználói szokásukra nézve. Ugyan csak 47 válaszadó állt a kutatók rendelkezésére, azt mondják elég a minta egy átfogó eredmény eléréséhez. Ehhez pedig a Q-Metodológia módszerét alkalmazták.


De mi is az a Q-Metodológia? A társadalomtudományi kutatásokban gyakran alkalmazott módszer. A Q-módszer célja, hogy felmérje az egymástól eltérő véleményeket, elkülönítse az egyes társadalmi nézőpontokat. Így széleskörű, ám rendezett képet kapva a vizsgált kérdéskörben.


Na, de gondolom már tűkön ültök, melyik is lehet az a bűvös négy típus.

Úgyhogy lássuk is a kategóriákat.


1. Kapcsolatépítők:
Azok a személyek tartoznak ide, akik a Facebook virtuális világát valós életük kiterjesztéseként használják, olyan minicsomópontként, ahol személyes történeteket osztanak meg ismerőseikkel és rokonaikkal. A Kapcsolatépítők gyakran posztolnak, sok képet és videót megnéznek, rendszeresen kommentelnek és párbeszédeket folytatnak a Facebookon.


2. Kirakatnézegetők:
A Kirakatnézegetők társadalmi elvárásnak érzik, hogy jelen legyenek a Facebookon, és tevékenységük jórészt ki is merül abban, hogy nézik, amit mások csinálnak. Ez a tevékenység pedig a „people watching", az utcai embernézegetés online megfelelője. Ők azok a személyek, akik a Facebookon gyakran rákeresnek valakire, aki tetszik nekik, hogy ellenőrizzék mi érdekli őket, mi a legújabb tevekénységük. Azonban könnyen el tudják képzelni az életüket a közösségi oldal nélkül is.


3. Rikkancsok:
A Rikkancs kategóriába tartozók jellemzője, hogy a szerintük fontos, botrányos vagy riasztó jelenségekről, társadalmi folyamatokról vagy eseményekről posztolnak, illetve szakadatlanul osztják az érdekes újságcikkeket. Ezzel szemben alig érdekli őket, hogy érkezik-e a posztjaikra lájk vagy komment, mert a Facebookot nem kapcsolattartásra használják. Ahogy egyikük fogalmazott: „A családtagjaimmal nem beszélek a Facebookon. Annál ők fontosabbak."

 

4. Szelfik:
A Szelfizőket mindenki ismeri. Ők azok, akik ugyanúgy használják a Facebook kapcsolatépítő eszközeit, vagyis ugyanúgy posztolnak képeket és videókat, mint a többiek, csak ők énközpontúan kizárólag saját magukról. A Szelfik csoportjába tartozok imádják felhívni magukra a figyelmet, a posztjaikra érkező lájkok és kommentek pedig energiával töltik fel. Érvényesítik őket a visszajelzések: „Minél több lájk-értesítést kapok, annál inkább úgy érzem, hogy elfogadnak a társaim" – mondta egyikük.


A Brigham Young Egyetem International Journal of Virtual Communities and Social Networking folyóiratban jelentették meg ezt az érdekes közleményt.


(Forrás: 444.hu)
 

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés