×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 6042

Visszahívhatják az IPhone 6-ot

Értékelés:
(0 szavazat)

Akkumulátor probléma miatt hívhatják vissza a mobilokat

A hideg miatt a lítiumos aksik töltöttségi szintje drasztikusan lecsökkenhet vagy akár teljesen ki is kapcsolhat. Mivel az IPhonoknál ez a probléma fokozottam fordul elő, ezért feltételezhető, hogy a hiba az Apple háza táján keresendő. az Apple valamikor az iOS 10.1.1-es vagy 10.2-es verziójában kapcsolhatott be egy védőfunkciót, amely túlzott terhelés esetén leállítja a készüléket, nehogy megsérüljön az aksi. Szóval előfordulhat, hogy az új védelmi funkció és az extrém hideg miatt bolondulnak meg az IPhonok.


A független szakértők, azt állítják, hogy az extrém hőmérséklet ingadozás képes visszafordíthatatlan változásokat kiváltani az akkumulátorban, kigyulladhat vagy felrobbanhat. Bár állítólag a gyártók többsége erre figyelmeztet a mobilok tájékoztatójában. Azonban köztudomású, hogy az emberek többsége ezt nem olvassa el.


Mivel nem lehet megállapítani, hogy az egyes IPone 6-osok milyen terhelésnek voltak kitéve, mikor az extrém hidegben felmondták a szolgálatot. Így a telefonok visszahívása sem mondható teljes mértékben indokoltnak. Elképzelhető, hogy egy újabb IOS frissités után megoldódik a probléma. Bár nem teljesen indokolt az Apple mégis tervezgeti a visszahívásokat, mivel nem csak az IPhone 6-nál de az IPhone 6S-nél is felmerültek problémák az akkumulátor működésével kapcsolatban.


Köztudott, hogy az Ihponok nem a strapabírásukról híresek, az aksi teljesítménye pedig sokkal rosszabb, mint más Androidos telefonoké. Egyellőre nem lehet tudni mi lesz a döntés. Mindenesetre az Applenek semmiképp nem tenne jót még egy a Samsung Galaxy Note 7 esetéhez hasonló visszahívási kálvária.

(Index)
 

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés