Ingyen wifit mindenkinek!

Értékelés:
(0 szavazat)

Ingyenes lehet a vezeték nélküli net, csak nem tudni mikor

A fejlesztési tárca dolgozik a tervezett ingyenes wifi szolgáltatás koncepcióján, de részletekről, így például az ütemezésről csak a kormánydöntés után tudnak tájékoztatni - írta a Világgazdaság a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlésére hivatkozva.

 

A tervek szerint nagyjából 2018 második felétől használhatják majd a magyarországi lakosok az ingyenes wifiszolgáltatást – írta a VG. A Digitális Jólét Programban megfogalmazott cél az, hogy az ország minden településén legyen egy köztéri és egy középületben elérhető hozzáférés.

 

Az NFM tájékoztatása szerint a koncepció kialakítása során figyelembe kell venni az összes kapcsolódó projektet, így a Szupergyors Internet Programot is, amelynek keretében minden magyar háztartásnak elérhetővé kell tenni a másodpercenkénti 30 megabites sávszélességű internetet.

 

A szélessávú hálózat fejlesztését uniós támogatással valósíthatják meg a győztesek. A tenderre 43 pályázó cég 234 ajánlatát bírálták el a kiírók. A nyertesek mindent összevetve 43 milliárd forint támogatásban részesülnek, a projekt összköltsége közel 63 milliárd forint.

 

A pályázatban feltétel volt, hogy a nyertesek vállalják: az adott járásban minden fejlesztéssel érintett település központjában ingyenesen elérhető vezeték nélküli internetszolgáltatást biztosítanak.

(MTI)     

©2022 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés