Minden idők legnagyobb adatlopása

Értékelés:
(0 szavazat)

A Yahoo-tól közel 500 millió felhasználó adatait lopták el

Akinek a Yahoo-nál van email címe, és 2014 óta nem változtatott jelszót, illetve biztonsági kérdést, az most tegye meg. A cég ugyanis hivatalosan nyilvánosságra hozta, hogy 2 éve hatalmas hackertámadás keretében közel 500 millió (!) felhasználó személyes adatait, email címét, jelszavát, biztonsági kérdését, illetve telefonszámát lopták el. Talán némi fényt vetít a történetbe, hogy bankszámla adatokhoz nem fértek hozzá, hiszen azt a cég nem az email címekkel együtt tárolja. 

 

A HWSW szakportál szerkesztője, Hlács Ferenc a Trend FM-nek nyilatkozva árulta el, hogy az eset borzasztóan nagy érvágás lehet az amúgy is megtépázott cég presztizsén. Az ügy ugyan most robbant ki, de már 2014 óta nyílt sebként tátong a cégen. Most is egy véletlennek köszönhették, hogy rájöttek, nagy a baj. Nyáron érkezett egy bejelentés, miszerint 200 millió felhasználó adatait árusítják online, a Yahoo pedig nyomozni kezdett az ügyben. Bár a bejelentés hamisnak bizonyult, nyomozás közben fény derült a két évvel korábbi támadásra. 

 

Hlács elárulta, hogy ez hatalmas érvágás lehet a Yahoo-nak, amely éppen egy nagy felvásárlás előtt áll. Tárgyalások folynak a Verizonnal, amely jövőre venné meg a céget, így azonban könnyen lehet, hogy nem köttetik meg az üzlet. Ha ez bekövetkezne, az nagy csapás lenne az egykor nagy nevű email szolgáltató cégnek. 

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés