×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 6020

Nyomtatás

Felrobbanó aksik: minden Galaxy Note7-et visszahív a Samsung

Értékelés:
(0 szavazat)

Leállítják a típus gyártását, és az összes telefont visszahívják

A gyártó pénteki bejelentése alapján kiderült, hogy a belső vizsgálatok során bebizonyosodni látszottak a hibás akkumulátorokról szóló hírek, és még ha "csak" 24 esetről is érkezett bejelentés amikor felrobbant, vagy kigyulladt volna a telefon akkuja töltés közben, a cég most úgy döntött visszahívja mind az egymillió eladott darabot az említett típusból.

 

A Samsung augusztus 19-én dobta piacra a Galaxy Note7-et  a világ 10 országában, de már egy héttel az értékesítés megkezdése után érkeztek különböző hírek a felrobbanó akkumulátorokról, és kigyulladó telefonokról, viszont ekkor még mindenki azt hitte, hogy csak elszigetelt esetekről van szó. A gyártó közleményében "részletes vizsgálatra" hívta fel a figyelmet, és felfüggesztette az új telefonok szállítását a szolgáltatók felé. A mostani vizsgálat eredménye, és a Samsung bejelentése alapján viszont véglegessé vált, hogy a telefonok akkumulátorainak gyártásánál felmerülő hiba okozta már legalább két tucat Galaxy kiégését.

 

A Credit Suisse számításai szerint a visszahívás és az elhúzódó szállítások miatti bevétel-kiesés a legrosszabb esetben mintegy 5 százalékkal, 1,34 milliárd dollárral csökkentheti a cég idei működési eredményét. A mobiltelefon üzletág a Samsung Electronics első féléves eredményének 54 százalékát adta.

 

 

 

(forrás: hvg.hu, fotó: 24.hu)

 

Szalai Attila