×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 6020

Mostanában frissítettél? Biztos jól jártál?

Értékelés:
(0 szavazat)

A Windows legújabb frissítése sokaknál levágta a biztosítékot

Augusztus elején vált elérhetővé a Windows 10 eddigi legnagyobb frissítési csomagja, az Anniversary Update, ami sok újdonsággal is szolgál a felhasználók számára, viszont valószínűleg most többen átkozzák az egy éve kijött operációs rendszert, mint akik örülnek a frissítéssel jött új lehetőségeknek.

 

Több millió embert is érinthet a probléma, a gond ugyanis valószínűleg a Windows 10 új videókódolási rendszere miatt van, a frissítéssel ugyanis megszűnt az eddig széles körben használt két kódolási rendszer támogatása, így felhasználók tömkelege számára lett hirtelen elérhetetlen több funkció használata, mint például a webkamera, és ezáltal különböző videó csevegő programok használata, a streamelés, vagy a webkamerával használható internetbankok elérése.

 

A Microsoft bocsánatot kért a kellemetlenségekért, és elismerte, hogy hibát követtek el a fejlesztésnél, de már dolgoznak annak elhárításán, a javítás pedig valószínűleg szeptemberre várható.

 

Aki hasonló problémákat észlel a frissítés után, megpróbálhatja a korábbi Windows verziója visszaállítását, amennyiben ezt még a rendszer engedélyzi.

 

 

 

(forrás: hvg.hu, fotó: hwsw.hu)

 

Szalai Attila

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés