×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 6020

Nyomtatás

Már kapható a világ legolcsóbb okostelefonja

Értékelés:
(0 szavazat)

1100 forintért akár a tiéd is lehet

Az indiai Rinding Bells cég még az év elején tett világrengető bejelentése most valósággá vált. Tegnap ugyanis megkezdődhetett a világ legolcsóbb okostelefonjának az árusítása; 1,3 GHz-es négymagos processzorral, 1 GB RAM-mal, 8 GB belső tárhellyel, valamint 8 megapixeles hátoldali kamerával ellátott Freedom 251 fantázianévre keresztelt készüléket már folyamatosan postázzák a csekély 70 millió előrendelő részére - Szalai Attila írása. 

 

A telefont 4 colos kijelzővel, 3,2 megapixeles előlapi kamerával, valamint 1800 mAh-s akkumulátorral, és egyszerre két SIM kártya kezelésének lehetőségével látták el a gyártói. Ezek a tulajdonságok alapján nem egyértelmű, hogy miért is ekkora az érdeklődés ez után a noname ázsiai kütyü iránt, de ha valaki megnézi a listázási árát, megrökönyödve tapasztalhatja, hogy az indiai cég mindössze 4 dollárért (500 rúpia), azaz körülbelül 1100 forintért kínálja a legújabb termékét. Így már azonnal érthetőbb az a másodpercenkénti 600 ezres oldalfrissítés, ami befutott a vállalat szervereire a készülék előjegyzésének nyitó időpontját követően (gyakorlatilag összeomlottak a gyártó szerverei, így sokáig nem volt elérhető a regisztrációs felületük). A helyi telekommunikációs érdekvédelmi szervezet sem ment el szó nélkül Rinding Bells mellett, levélben fordultak az indiai telekommunikációs miniszterhez, Ravi Shankar Prasadhoz, vizsgálja ki, hogy hogyan érhették el ezt az irreálisan kicsi előállítási összeget Rindingnél, ugyanis az ő, és mások által készített számítások alapján is egy hasonló paraméterekkel rendelkező telefont legalább 40 dollárból, tehát körülbelül 12 ezer forintból lehet kihozni.

 

A cég egyelőre nem tudja felvenni a hatalmas piaci igényekkel a versenyt, az első 200 ezer telefont kisorsolják a megrendelők között, valamint a csúszás ellenére (június 30. helyett július 6-ra módosult az árusítás kezdetének időpontja) a hónap végéig további 2,5 millió, utána havonta 200 ezer készülék leszállítását tervezik.

 

(forrás: hvg.hu)

 

Szalai Attila