×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 1351

Drónbajnokság

Értékelés:
(0 szavazat)

Mini Red Bull Race volt Velencén

Előre meghatározott pályán reptethették a résztvevők a mini robotokat Velencén. A jó idő nagy tömeget vonzott az első magyar drónbajnokságra, amely a Velencei Korzón kapott helyet, összesen 37-en neveztek.


Délelőtt a próbareptetések, a pálya tesztelése volt a cél, majd délután kettő órakor kezdetét vette az éles játék. A versenyt irányító bíró arról is beszámolt, hogy augusztusig minden hónapban tartanak versenyt, Velence polgármestere pedig a hagyományteremtést emelte ki fő célul.

 

kép: origo.hu


A drónokat elsősorban katonai felderítésre fejlesztették ki, de ahogy a verseny bírája is fogalmazott, az autókat sem a rajtvonalra tervezték, mégis versenyeznek velük. A szerkezeteket joystickkel lehet irányítani, és a kamerákon keresztül lehet követni a szerkezetek reptetését. A drónok versenyeztetése nem könnyű feladat: a pálya szűk volta is megnehezítette az akadályok bevételét, illetve a drónok maximum 5 méter magasságig repülhettek, amelyet védőhálóval is jelöltek.

 

kép: origo.hu


Az egyetlen hátráltató tényező a homokos pálya volt, amely nemcsak a látóviszonyokat nehezítette, de a drónok az apró szemcséket beszippantva egyből leállnak. A versenyzők arról is beszámoltak, hogy már az első verseny után nyilvánvaló, ki lesz az első három helyezett a versenysorozat végére.


[origo.hu] [kép: androbit.net]
 

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés