A Twittert benyelte a Google

Értékelés:
(0 szavazat)

Ez mentheti meg a mikroblogot

A Google immár valós időben keres a Twitter-üzenetek között is, vagyis ha rákeresünk egy kifejezésre, akkor az azzal kapcsolatos tweetek is megjelennek a találati listában. Amennyiben a kiemelt üzenetben hivatkozás vagy kép van, úgy az külön láthatóvá válik a böngésző hátterében.

 

A bővített keresés előnye, hogy manapság, amikor egyre több híresség és közszereplő kommunikál Twitteren is, az internetezők azonnal hozzáférhetnek a szükséges információkhoz. Az új funkció csak webes nézetben újdonság, mobilon és a Google saját alkalmazásain belül már május óta lehetett keresni Twitter-bejegyzésekre is. Egyelőre angolul, és az Egyesült Államokban érhető el, majd fokozatosan vezetik be a tweet-találatokat a világ más részein, más nyelveken is.

 

A Twitter és a Google között 2009-ben is volt egy ilyen együttműködés, melynek keretében a tweetek megjelentek a keresési találatok között, de pár évvel később lejárt. A mikroblog akkori elnöke úgy érezte, nem újítja meg, mivel saját kézben akarta tartani a bejegyzések feletti ellenőrzést. Nem a Google keresője az egyetlen, amely megjeleníti a Twitter-bejegyzéseket, a Microsoft Bing is kihozza a találatok között. Ugyanakkor a visszaesést produkáló mikroblog számára inkább a keresőóriással való megállapodás lehet kiút, hogy ne jussanak a MySpace sorsára és tűnjenek el a süllyesztőben.

 

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés