Kőkemény mechabunyó a láthatáron

Értékelés:
(0 szavazat)

Amerika kihívta Japán harcirobotját

Az amerikai Megabots csapat annyira biztos saját fejlesztésű Mk II. nevű robotja képességeiben, hogy kihívta a Japánok híres gépét a Kutarait. Az ázsiai szigetország elfogadta a kihívást, de nem voltak teljesen megelégedve kihívójukkal, úgy gondolták közelharcban az amcsi gép simán elbukna. A visszaütött labda láttán az amerikaiakban felbuzgott a patrióta szellem, a legamerikaibb robotot nem lehet ilyen félvállról venni.

 

 

Megindult tehát a hajsza a fejlesztésért, a Megabots csapata Kickstarter kampányt hirdetett az Mk II. felturbózására és az amerikai nép olyannyira komolyan vette a presztízscsatát, hogy a kért 500 ezer dollárból 180 ezer már össze is gyűlt a kalapba, ha pedig 1,25 millió is összejön, a NASA is beszáll, hogy a robot az ő védelmi rendszerükkel fogadja kihívóját. Az alapcél azonban így is teljesülni fog, ami azt jelenti, hogy a gép ötször gyorsabb lesz az átalakítások után, valamint egy hatalmas bokszoló kéz, és közel két méter hosszú láncfűrész is kerül rá.

 

 

A robotok bunyójára jövő júliusban kerül sor, aki legalább 5000 dollárral járulnak hozzá a kampányhoz maga is beülhet az óriás harcirobotba. 

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés