×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 1312

Vezet vagy iszik?

Értékelés:
(0 szavazat)

A kettő nem mehet egyszerre

A Driver Alcohol Detection System for Safety (DADSS) nevű kutató program kereteiben 17 autógyártó, néhány egyetem és az Amerikai Egyesül Államok Közlekedésbiztonsági Hivatala vesz részt, céljuk pedig, hogy biztonságossá tegyék a közúton való közlekedést.

(BMW, Fiat Chrysler, Ford, General Motors, Honda, Hyundai, Jaguar-Land Rover, KIA, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi Motors, Nissan, Porsche, Subaru, Toyota, Volkswagen, Volvo)

A tervek szerint, ha a jövőben a megengedett szint feletti alkohol fogyasztása után szeretne gépkocsiba szállni, az nem fog elindulni, ugyanis különböző szenzorok fogják ellenőrizni a sofőr alkoholszintjét.

 

Két eljárást tesztelnek. Az egyik az infravörös fény, ami a lélegzet alapján képes megállapítani az alkoholtartalmat az oxigén és a szén-dioxid megkülönböztetésével. Másik lehetőség, hogy a sofőrnek elég megérintenie egy infravörös fénnyel ellátott szenzort, amely képes megállapítani a vér alkoholtartalmát. Elméletileg majd azt is be lehet állítani, hogy az alkohol határt országonként lehessen meghatározni, így akár a zéró tolerancia is alkalmazható.

 

2008 óta folynak a kutatások, és az NHTSA egyik kutatója, Mark Rosekind szerint, még szükség van néhány évre, hogy a fejlesztések tökéletesen legyenek, de ez minden bizonnyal segíteni fog abban, hogy elkerüljék az ittas vezetés által okozott baleseteket. Bár még nincsenek tervek azt illetően, hogy a rendszert kötelező jelleggel beszereljék a személygépkocsikba, de kiegészítőként megrendelhetővé teszik.

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés