×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 1312

Az utolsó nagy dobás

Értékelés:
(0 szavazat)

A Microsoft még egyszer utoljára alkot

A Windows 10 lesz az utolsó operációs rendszer, amit a Microsoft piacra dob. Nem lesz sem 11, sem 12, egyáltalán nem lesznek új op. rendszerek.

 

Ezt jelentette be Jerry Nixon az Ignite Conferenc nevű rendezvényen. Hozzátette, nagy erőkkel dolgoznak, hogy az új Windows minél hamarabb a polcokra kerülhessen, és mivel ez lesz az utolsó, mindenki beszállt a fejlesztésbe. Mindez stabil alapként szolgálhat ahhoz az elképzeléshez, hogy a Windows-t már nem operációs rendszerként, hanem szolgáltatásként szeretnék kínálni a felhasználók számára. Ennek köszönhetően ahelyett, hogy újabb és újabb verziókat gyártanának, már elég lehet a rendszerfrissítés is.

 

Nem idegen az ötlet a Microsofttól, csak éppen arra még sosem tértek ki, hogy miként tudják megvalósítani az elképzelést. Az egyik módja lehet ennek, a rendszerkomponensek egymástól való függetlenítése, így akár csak  Windows egy részét lehetne anélkül frissíteni, hogy az egész rendszeren változtatni kelljen. Ebből következik, hogy a fejlesztők gyorsabban reagálnának, és hatékonyabb megoldásokat tudnának kínálni az új kihívások megoldására, így akár különböző platformokon is optimális teljesítmény nyújtana a szolgáltatás.

 

Nixon szóvivője is megerősítette az állítást, és hozzátette, hogy az elhangzottak azt mutatják be, miként óhajtják szolgáltatássá tenni a Windowst. Így a verziószámoknak már nincs jelentőssége, viszont folyamatosan el tudják látni innovációkkal és frissítésekkel a felhasználókat és az üzleti partnereket.

©2022 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés