×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 6049

Elkezdődött a Ryanair sztrájk Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)

Több száz járatot érint

Az ír légitársaság a belgiumi járatainak mintegy 70%-át törli a fedélzeti legénység kétnapos munkabeszüntetése miatt. A tájékoztatás szerint, emiatt mind a Zaventem és Charleoi nemzetközi repülőtéren komolyabb fennakadásokra, késésékre és zsúfoltságra lehet számítani.

A Ryanair közölte, szerdán 22 járatból 14-et, csütörtökön pedig 16-ot biztosan törölni fognak, ezért nem indul a milánói, a barcelonai, a lisszaboni, a madridi, a római és a portói gép sem.

A Charleoi repülőtérről a magyarországi járatokat elindítják, viszont mind az érkezéskor, mind az indulásnál késésre kell számitani.

A belga legénység mellett a spanyol, portugál és olasz kollégák is beszüntetik a munkát.  A többi országba azért indítanak járatokat, mert más nemzetiségű dolgozok nem jelentették be, hogy csatlakoznak a sztrájkhoz.

A Ryanair évtizedekig nem ismerete el a szakszervezeteket, tavaly októberben a járattörlések miatt viszont több országban is megkezdte tevékenységét az érdekképviselet. A jelentések szerint a dolgozók a munkakörülményekre panaszkodnak.

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés