Mind a 12 fiú és az edző is kijutott a barlang fogságából

Értékelés:
(0 szavazat)

Kedden, helyi idő szerint 10 órakor megindult a mentés utolsó fázisa a thaiföldi barlangban, amelyben egy 12 fős ifi-futballcsapat edzőjükkel rekedtek két héttel ezelőtt. A mentésben az utolsó négy gyerek és a 25 éves mesterük kihozatalán volt a sor, miután vasárnap és hétfőn 4-4 fiút sikerült épségben kihozni.


A csapat június 25-én rekedt a Tham Luang Nang Non barlangban Chiang Rai provinciában. A heves esőzés miatt a külvilágtól elzárt 11-16 éves thai fiúk nyomára úgy akadtak, hogy a barlang előtt megtalálták felszerelésüket és kerékpárjaikat.


A több mint két hétig tartó fogság után kedden azonban már minden gyerek és az edzőjük is megmenekült. Az elsődleges vizsgálatok szerint a gyerekek legyengültek, de mind jól voltak, mikor rájuk találtak.


Már csak a „békák”, vagyis az orvos, és a haditengerészek vannak lenn, ők a mentőcsapat tagjai. Sajnos egy tragédia is beárnyékolja a mentést. Az előkészítése közben meghalt egy thai búvár: mikor a fiúknak helyezett el tartalék oxigénpalackokat, a sajátja kifogyott.

 

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés