Mikroszkóp után mikrofon Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)

Interjú Nádas Györggyel

Nádas György, akit az ország a Markos-Nádas legendás humorista duóból ismerhet, mostanában délutánonként a Klasszik Rádió Intermezzo című műsorában segít eligazodni a klasszikus zene világában. Mint ahogy azt egy májusi délután, a Zsiráf Magazin szerkesztőségében megosztotta velünk, a rádiózás sosem állt tőle távol, a zene szeretete pedig egész életén végigkísérte.

Amit most csinálsz, éles váltásnak tűnhet, a Markos-Nádason edződött közönség szemében. Hogyan kerültél a mikrofon mögé?

30 éves koromra minden létező elismerést megkaptam, amiről egy humorista álmodhatott. Mégis azt mondtam, hogy ez nekem kevés. Így tíz év után, ’92-ben, kiléptem a Markos-Nádas kötelékből, és ezzel együtt a Mikroszkóp Színpadtól is, de még nem tudtam, mihez fogok kezdeni. Szerencsémre akkor indult Miskolcon az első közép-kelet magyarországi kereskedelmi rádió, aminek a főszerkesztője Görgényi Zoltán volt, akit még Magyar Rádióból ismertem. Ő hívott fel, hogy egy csapatot szeretne összerakni, és szeretné a hétfőket nekem adni. Így kezdődött a rádiózás, aztán szép lassan megtanultam az évek során.


Ugorjunk egy nagyot az időben. Hogy született meg az Intermezzo?

A feleségem látta, hogy a Klasszik Rádió élő, délutáni adásához keresnek műsorvezetőt. Eleinte el sem tudtam képzelni, hogy a közönség, elfogadja majd azt, hogy a Nádas Gyuri azaz a korábbi Hugyos Józsi klasszikus zenéről beszél. A feleségem azonban meggyőzött, hogy írjam csak le a szakmai önéletrajzomban, hogy nyolc évig jártam a Marczibányi téri Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskolába, négy évig voltam az egyházi énekkar tagja Esztergomban, a Ferences Gimnáziumban, emellett zenekarban basszusgitároztam, zenei rendező is voltam, édesapám pedig nagyon híres zeneszerző volt a hatvanas-hetvenes években. Egyébként a két fiam közül a nagyobbik zenész, a kiesebbik színész-zenész. Tehát a zene az mindig is ott volt körülöttem, és ahogy beadtuk az önéletrajzot, két hét múlva jött a hívás, hogy érdekelné őket a személyem.

 

A teljes interjú IDE KATTINTVA elolvasható a Zsiráf Magazin májusi számában!

©2022 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés