Pokemon GO áll a párizsi erkélyről lelógó gyerek ügyének hátterében

Értékelés:
(0 szavazat)

Az apaság napi 24 órás szolgálat 

A hétvége sztorija történt Párizsban, ahol egy negyedik emeleti lakás erkélyén kilógó gyereket a csodával határos módon mentett meg a 22 éves Mamoudou Gassama.


A mentésről készült videó azóta háromszor körbejárta a világot, Gassama halált megvető bátorsággal, erkélyről erkélyre pattanva mászott fel a gyerekért, és húzta be biztonságos helyre.


A mali származású férfi azóta egyfajta népi hőssé avanzsált, Párizs polgármestere el is keresztelte „Pókembernek”, hétfőn pedig Emmanuel Macron elnök fogadta a hőst, aki állampolgárságot és állást is ajánlott a fiatalembernek, a párizsi tűzoltóságnál.

 

 


Azonban van a történetnek árnyoldala is: a gyerek apja ellen a párizsi ügyészség vádat emelt "Szülői kötelessége elmulasztása" miatt. Azóta kiderült, hogy a férfi vásárolni volt, amikor a gyereket magára hagyta, miközben a gyermek anyja több ezer kilométerre onnan, Réunion szigetén nyaralt a családtagjaival.


A bevásárlás után az ügyész szerint az apa elkezdett Pokemon GO-zni, és annyira belemerült a játékba, hogy nagyon sokáig hagyta őrizetlenül a gyerekét. Francois Molins ügyész azt is elárulta, hogy az apa most nagyon össze van törve a történtek miatt, amiért akár két év börtönt is kaphat. A szeptemberi bírósági tárgyalásig szabadlábon maradhat.
 

©2022 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés