Beismerő vallomást tett a sólyi gyermekgyilkosság gyanúsítottja

Értékelés:
(0 szavazat)

Beismerő vallomást tett a sólyi gyermekgyilkosság gyanúsítottja, a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását – jelentette be a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője hétfői veszprémi sajtótájékoztatóján.


Előzmények: szombat hajnalban egy kislány ruhátlan holttestét találták meg Királyszentistvánon, a Séd patakban. Már nyomozás kezdeti szakaszában lehetett sejteni, hogy azonos lehet azzal a sólyi kislánnyal, akinek eltűnését apja jelentette a rendőrségen péntek este. A település, ahol megtalálták, nagyjából 2 kilométerre van délre Sólytól, amitől északra, szintén nagyjából 2 kilométerre fekszik Hajmáskér. 


A Veol.hu arról ír, hogy a gyanúsított, egy 16 éves hajmáskéri fiatal, „hirtelen érzelmi döntéssel” magyarázta tettét a rendőrség tájékoztatója szerint. A megyei főkapitány a portál szerint cáfolta azt a sajtóértesülést, hogy több lányt, illetve elkövetőt keresne a rendőrség. Beszélt arról is, hogy nincs szó sorozatjellegű elkövetésről.


A megyei hírportál délután számolt be arról, hogy előzetes letartóztatásba helyezte a Veszprémi Törvényszék a fiatalembert, akit a május 18-án eltűnt 8 éves sólyi kislány megölésével gyanúsítanak. Varga Gábor, a Veszprémi Törvényszék kollégiumvezetője azt mondta: a rendelkezésre bocsátott bizonyítékok és adatok alapján az őrizetbe vett gyanúsított ölte meg a kislányt. A rendőrség a letartóztatást videóban is megörökítette:

 

 

 

A fiatalember 30 napra került előzetes letartóztatásba. A döntést a bíróság azzal indokolta: reális a veszélye annak, hogy a gyanúsított megszökne vagy elrejtőzne, illetve a bizonyítást tanúk befolyásolásával megnehezítené.


A lapnak Puskás István, a gyanúsított kirendelt védője érdemben nem nyilatkozott, csak annyit mondott, hogy védencével többször beszélt a napokban. A gyanúsított anyja is csak annyit mondott a megyei lapnak, amikor kijött a bíróság épületéből, hogy védi a fiát, és mellette van.


(MTI, Veol.hu, Index, borítókép: Index.hu)

 

©2022 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés