Hatalmas kutyajátszótér épült a Városligetben

Értékelés:
(0 szavazat)

Ugratók, hidak, rejtett alagutak is várják a négylábúakat és gazdáikat

A városligeti kutyavilágnak soha nem volt még jobb dolga, mint most, hiszen megnyílt Budapest egyik legnagyobb és legkomplexebb kutyajátszótere a Hermina út és a Városligeti körút határán.


A sikeres tesztüzem után péntek délelőtt adták át az ország legjobban felszerelt kutyás élményparkját, amellyel több mint ötezer négyzetméterrel bővült a park zöld területe.


A park a főváros egyik kiemelt kutyás célpontja, naponta 600-700 ebet visznek oda gazdáik. Mivel a kutyások és a nem kutyával érkezők gyakran egy helyen és egy időben használják a parkot, a tervezéskor mindkét csoport érdekeit is igyekezték figyelembe venni.


Az elmúlt hónapban több körben is alapos tesztelésnek vetették alá az új élményparkot, amelyen a Városligeti kutyások, az EB OVO Egyesület, az Országos Állatvédőrség csoportjai mellett a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat, valamint az Országos Munkakutya Sport Egyesület (OMSE) solymári iskolája is kipróbálhatták a fejlesztést.


A tapasztalatok nagyon jók, a visszajelzések szerint mind a kutyák, mind a gazdáik elégedettek az eredménnyel, a szervezetek örömmel vették, hogy kéréseik nagy többségben teljesültek.


A kutyázási szabályok alapvetően nem változnak, a szabad kutyázás mellett a park tervezői több, Magyarországon egyedülálló, speciálisan a kutyások igényeire szabott, velük előzetesen egyeztetett fejlesztést is megvalósítanak jövőben.


A Városliget legújabb parkrésze a nap 24 órájában, ingyenes látogatható.

 


(szeretlekmagyarország)
 

©2022 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés