Minden idők egyik legerősebb címlapjával jelent meg a National Geographic új száma

Értékelés:
(0 szavazat)

A tudományos folyóirat egyetlen erős képben mutatja meg korunk legégetőbb problémáját

Az emberiség már a kezdetektől fogva felismerte a képekben rejlő erőt, vagyis azt, hogy a képes kommunikáció hogyan tudja irányítani, megfogalmazni, sűríteni azt a kultúrát és környezetet, ami körülveszi és közvetíteni azt az utókor számára. 


A National Geographic legújabb kiadványának címoldala maradéktalanul eleget tesz ennek a funkciónak. A mexikói művész, Jorge Gamboa által tervezett borító egyszerű eszközökkel, tömören, mégis lesújtó erővel mutatja be az emberiséget jelenleg fenyegető legnagyobb veszélyt: vagyis az eldobott műanyagot.

 

 


A koncepció nagyon jól olvasztja össze a klímaváltozást, a tengerek áramlataival sodródó műanyaggal, a jéghegymotívummal pedig nem csupán a sarki jégsapkák olvadására utal, hanem arra is, hogy a probléma a mai napig a közbeszéd felszíne alatt maradt.


A kiadvány mottója is erős: Planet or Plastic? – vagyis Bolygó vagy Műanyag, és a belső tartalom sincs híján a megrázó, sokkoló képeknek.


Eddig Steve McCurry 1984-es fotója, az afgán lány volt a magazin legjobbnak tartott címlapja, sokak szerint ez a mostani simán felveszi vele a versenyt.
 

 

 

©2022 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés