Mi harapdálta meg az ausztrál tinédzser lábát?

Értékelés:
(0 szavazat)

A 16 éves fiú különös sérülését kórházban kezelik

Ömlött a vér a lábfejéből és bokájából annak a tinédzsernek, akit apró, atka méretű tengeri állatok "harapdáltak" meg, amikor bement a vízbe Ausztrália partjainál, a melbourne-i Brighton Beachen - írta a helyi média jelentései alapján a BBC hírportálja.


Gyerekkorom egyik legfélelmetesebb horrorfilmje a Piranha volt, amit még VHS-en néztem rongyonsra. A történet faék egyszerűségű: az édesvízi gyilkos halak egy agresszívabb mutáns változatát egy amerikai folyóba engedik, amely álmos kisvárosokat szel ketté. A halak kiszabadulva a laboratórium fogságából, csontig rágják le az útjukba kerülő gyanútlan fürdőzők lábát.

 

Hogy mért jutott eszembe mindez? Sam Kanizay esete miatt:

Ausztrália, szombat este. A focimeccs után Sam Kanizay úgy döntött, hogy fáradt lábait az otthonuk közelében lévő öbölben hűti le. Mint mondta, nagyjából fél órát állt a derékig érő, hideg vízben és nem érzett semmit, ám amikor hazaindult, észrevette, hogy a lába folyamatosan vérzik. Apja szerint fia úgy érkezett haza, "mintha háborús sérülései lennének", a vérzés pedig nem csillapodott, a vér nem alvadt meg.


Miután a fiút kórházba szállították, a család szakértők véleményét kérte ki, hogy azonosítsák a sérülést okozó állatot, azonban két helyi kórház sem tudta biztosan megmondani, mi okozhatta a többszörös, tűszúrásszerű sebesülést. A fiú apja, Jarrod Kanizay erre maga kezdett "nyomozni". A helyszínen némi hús segítségével begyűjtötte az állatokat és szakértőkhöz küldte őket elemzésre.


Jarrod Kanizay elmondta: jelenleg a szakértőkre várnak, hogy elmondják, mik ezek, hogyan viselkednek és miért történt a sérülés. Reméli, hogy fia teljesen felgyógyul.


Genefor Walker-Smith tengerbiológus szerint tengeri bolha - lysianassid amphipod - lehetett a támadó. Ezek apró, dögevő állatok. "Valószínűleg épp megzavart egy táplálkozó csoportot" - mondta, kemelve: az ilyen esetek nagyon ritkák, és nincs ok a félelemre.


Richard Reina, a Monash Egyetem biológusa szerint is nagyon ritka esetről van szó. Ha valakivel ez történik, egyszerűen le kell söpörni az apró, bogárszerű állatokat vagy meg kell mozdulni - mondta el a news.com.au ausztrál portálnak.


Sam hosszú ideig állt a hideg vízben, a bolhák okozta szúrásokról azt hihette, a hideget érzi.


Ezek csak apró állatok, melyek a természetes ösztöneiket követték: ettek abból, amiről azt hitték, szabad préda. Többnyire elhullott vagy pusztuló állatokat esznek, és mivel Sam mozdulatlanul állt a vízben, éltek a lehetőséggel és megharapták.

 

(MTI, borítókép: theesperanceexpress.com)
 

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés