Új számot kapnak a mentősök

Értékelés:
(0 szavazat)

A mentőszolgálat is csatlakozik az Egységes Segélyhívó Rendszerhez

Még valószínűleg ebben az évben átirányításra kerül a 104-es szám a Központi Hívásfogadóba, vagyis az összes érkező hívás először ide érkezik meg és az adminisztrátor segítségével a bejelentőt továbbkapcsolják az Országos Mentőszolgálathoz. A mentésirányítók ezek után saját protokoll szerint irányítják tovább a segélyhívót.

 

Ha kizárólag egészségügyi panaszról van szó, akkor az alapadatok rögzítése után továbbítják az elektronikus adatlapot a mentőknek, akiket azonnal kapcsolnak és kezdődhet a konkrétabb kikérdezés a problémát illetően. Ha más jellegű a baj, akkor értelemszerűen nem kapcsolják a mentősöket.

 

A változás a Belügyminisztérium állítása szerint azért történik, hogy egy segélykérés se vesszen el, illetve, hogy minden hívást gyorsan tudjanak fogadni. A hívásfogadási rendszer nagy lehetőség arra, hogy több készenléti szerv értesüljön egyidejűleg. A segélykérőnek így csak egyszer kell elmondania panaszát, amivel rövidül a reagáláshoz szükséges idő és gyorsabban kapják meg a készenléti szervek munkatársai a fontos információkat. Mindkét oldal jobban jár.

 

A 104-es segélyhívó szám átirányításra kerül a 112-esre az összes országos régióban, először Észak-, utoljára Közép-Magyarországon.

 

(forrás/kép: 24.hu)

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés