Eurovízió: Pápai Joci a döntőben

Értékelés:
(0 szavazat)

A második elődöntőből továbbjutott a magyar versenyző

 

Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) által 1956 óta minden évben megszervezett versenyben idén 42 ország előadói indultak. A keddi első elődöntőben bemutatott a 18 produkcióból tíz már bekerült a május 13-i szombati fináléba, a csütörtöki második elődöntőben is 18 ország képviselői léptek színpadra, köztük volt Pápai Joci.

 

A magyar előadó azzal vívta ki a jogot a kijevi részvételre, hogy februárban megnyerte A Dal 2017-et, az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyét Origo című dalával, amelynek nem csak előadója, szerzője is Pápai Joci.

 

"Nekem már az győzelem, hogy egyetlen romaként a döntő résztvevője lehetek" - fogalmazott Pápai Joci az elődöntő után. Hozzátette: tudomása szerint az Eurovíziós Dalfesztivál történetében még soha nem volt roma előadó a döntőben, így számára óriási siker, hogy idáig eljuthatott" - nyilatkozta a döntős.

 

A szombati 26-os finálénak automatikusan tagja hat kiemelt ország: az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország, valamint a rendező Ukrajna.


A magyar versenyző mellett bejutott még a döntőbe a bolgár Krisztian Kosztov (Beautiful Mess), a belarusz Naviband (Story of My Life), a horvát Jacques Houdek (My Friend), a dán Anja (Where I Am), az izraeli IMRI (I Feel Alive), a román Ilinca feat. Alex Florea (Yodel It!), a norvég JOWST (Grab The Moment), a holland OG3NE (Lights and Shadows) és az osztrák Nathan Trent (Running On Air).

 

A keddi elődöntőből továbbjutott a svéd Robin Bengtsson (I Can't Go On), a portugál Salvador Sobral (Amar Pelos Dois), a belga Blanche (City Lights), az azerbajdzsáni Dihaj (Skeletons), az örmény Artsvik (Fly With Me), a moldovai Sunstroke Project (Hey Mamma), a lengyel Kasia Mos (Flashlight), az ausztrál Isaiah (Don't Come Easy), a görög Demy (This is Love) és a ciprusi Hovig (Gravity).


(hvg.hu)

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés