Melyik volt előbb a hotel vagy a "Hotel California"?

Értékelés:
(0 szavazat)

Az amerikai Eagles beperelt egy mexikói szállodát, mert ugyanaz a neve, mint a '76-os slágerüknek

Az amerikai Eagles együttes, amelynek Hotel California című száma 1976-ban óriási sláger volt, beperelt egy ezzel azonos nevű mexikói szállodát.

 

A zenészek azzal vádolják a szálloda tulajdonosait, hogy azt a látszatot keltik, mintha slágerüket az ő szállodájuk ihlette volna meg. Felszólították őket, hogy változtassák meg a hotel nevét.


A szálloda már megnyitásától, az 1950-es évektől sokáig ezt a nevet viselte, aztán változtatott, de 2001-ben az új tulajdonosok ismét a régi elnevezést tették ki a cégtáblára. Az Eagles szerint éppen azért, hogy az ő hajdani slágerükből hasznot húzzanak.


"A vendégek, akik ebben a hotelban szállnak meg és vásárolnak, visszatérvén az Egyesült Államokba, azzal büszkélkednek, hogy az Eagles révén híressé vált szállodában jártak" - olvasható az egyik Los Angeles-i bíróságon benyújtott keresetben. A rockbanda ügyvédje csatolta a Hotel Californiában vendégeskedett néhány amerikai turista véleményét.


A szálloda honlapja szerint véletlen egybeesésről van szó, s hamisak azok az állítások, amelyek szerint valaha ez a szálloda az Eagles tagjainak tulajdonában állt, s a zenészek itt kaptak volna ihletet a híres nótához.


Nem világos egyelőre, hogy a zenészeknek miért éppen most jutott eszükbe perre menni.

(MTI)
 

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés