Április végi tréfa az időjárástól

Értékelés:
(0 szavazat)

Hó takará el a bérci tetőt... már megint

Az időjárás igencsak tréfás hangulatban várt minket a tavaszi szünet utáni első napon, ám ez a tréfa a gonoszkodós, szarkasztikus fajtából való. Kiadós havazás, latyak, borongós, téli látvány tárult elénk szerda reggel. A hét második felében folytatódik a hideg, szeles, csapadékos idő, hétvégére várható némi enyhülés, de tényleg csak némi.


Csütörtök
Újabb jelentős csapadék várható: az ország nagy részén eső lesz, de a hegyekben és a Nyugat-Dunántúlon havazhat is. Nagy területen fokozódik viharossá az északi szél, mely a magasabban fekvő tájakon hófúvást okoz. 2-8 fok valószínű délután.

 

Péntek
Az erős légmozgás hatására csökken a felhőzet, és kisüt a nap. Reggel fagypont körüli értékeket mérhetünk, délután már 10 fok fölé kúszhat a hőmérő higanyszála.

 

Szombat
Délelőtt részben napos időre van kilátás, majd megnövekszik a felhőzet, és délutántól elered az eső. Erős marad a szél. 15 fok körül alakulhat a csúcsérték.

 

Vasárnap
Napközben egyre kevesebb helyen alakul ki csapadék, az erős ÉNy-i szél hatására felszakadozik a felhőzet, és előbukkan a nap.

(koponyeg.hu)
 

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés