Életmentő jóga

Értékelés:
(0 szavazat)

Amikor egy begyakorolt jógapóz kihúz a csávából

Az utóbbi időben egyre népszerűbb a joga, amely megerősíti a testet, segít, hogy harmóniába kerüljünk önmagunkkal és egyéb cifraságok. Hogy mennyire nem üres szavak ezek, arra egy hihetetlen eset mutat rá, amely nemrég Ausztráliában történt meg egy férfival, aki kotrógépével a víznyelőbe borult.


A 45 éves Daniel Miller a Sydneytől 300 kilométerre északra fekvő birtokán dolgozott, amikor a víznyelő oldala beszakadt, elnyelve a férfit és a gépet egyaránt. A három tonnás szerkezet ráadásul olyan szerencsétlenül zuhant a mélybe, hogy a gödör fenekére nyomta használóját... Tökéletes halálcsapda.


Ahhoz, hogy Miller levegőt kapjon, a karjaival kellett kinyomnia magát, így legalább az orra a víz fölé került. Mivel a segítség csak órák múlva érkezett - ennyi idő kellett, hogy meghallja az ötszáz méterre lévő szomszéd a segélykiáltásokat -, hihetetlen energiákra volt a férfinak szüksége az életben maradáshoz. Az akaraterő mellett még egy fontos tényező segített neki: a joga alapos ismerete. A több órás megerőltetéshez ugyanis a Kobra nevű pozíciót hívta segítségül (fenti kép) emlékezetéből, amelynek végül az életet is köszönheti.


Abban mindenki megegyezett, hogy óriási szerencséje volt, és csoda, hogy ilyen sokáig bírta ebben a megerőltető pozícióban. A kiszabadítása után helikopterrel szállították a közeli Newcastle kórházába, ahol hipotermiával és könnyebb hátsérüléssel kezelték.

 

(Index, borítókép: www.cnyhealingarts.com, a kép csak illusztráció)
 

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés