×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 6042

Súlyos titokra derült fény az ausztrál papokkal kapcsolatban

Értékelés:
(0 szavazat)

35 év vizsgálati anyagai kerültek napvilágra

Nyilvánosságra került egy átfogó jelentés az ausztrál katolikus papokkal kapcsolatban, mely szerint a papok nem kevesebb mint 7 százalékát vádolták meg gyermekekkel szembeni szexuális erőszakkal.

 

A vizsgálóbizottság igen alapos munkát végzett. Négy éven át tartottak kihallgatásokat. A kihallgatott személyek között papok, egyházi vezetők, családtagok,és rendőrök is voltak. A nyomozás során lesújtó adatok láttak napvilágot.

 

A bizottság által közreadott adatok szerint, olyan egyházkerület is van, ahol a papok 15 százaléka bántalmazta a gyerekeket. Ha a teljes katolikus rendeket vesszük górcső alá, láthatjuk, hogy a számok sokkal súlyosabbak. A St. John of God tagjaihoz fűződik a legmagasabb érték, a papok 40 százaléka követett el gyermekek elleni erőszakot. További két rendnél szintén 20 százalék fölé tehető a molesztáló papok aránya.

 

Az 1980-tól 2015-ig eltelt 35 év alatt katolikus egyház berkein belül összesen 4444 gyermeket bántalmaztak szexuálisan.

 

A katolikus egyház vezetése a a vizsgálat eredményére válaszul kijelentette, hogy teljesen átalakították az ausztrál katolikus egyház működését, hogy ilyen esetekre többé ne kerülhessen sor.

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés