×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 6042

Áll a bál a kaliforniai Berkeley Egyetemen

Értékelés:
(0 szavazat)

Nem voltak kíváncsiak a szélsőséges weboldal szerkesztőjére

Az amerikai Berkeley Egyetem vezetősége kénytelen volt törölni egy meghívott előadó, Milo Yiannopoulos előadását, mivel az egyetem diákjai demonstrációval tiltakoztak a férfi felszólalása ellen. A brit-görög származású férfi egy szélsőjobboldali weboldal, a Breitbart News felelős szerkesztője (melynek tulajdonosa Steve Bannon Trump egyik bizalmas tanácsadója). Tavaly letiltották twitter oldalát, mivel egy színésznővel kapcsolatban rasszista kijelentéseket tett.

 

A tüntetés békés keretek között vette kezdetét, de később az intézmény előtt tiltakozó fiatalok összetűzésbe kerültek a rendőrséggel és betörték annak az épületnek az ablakait, ahol az előadást tartották volna. A demonstrálók elmondása szerint Yiannopoulos nem alkalmas arra, hogy bármilyen témában előadást tartson, mivel szélsőséges nézeteivel instabilitást hozna az iskola életébe.

 

Az egyetem vezetősége cáfolja, hogy ők szervezték volna a szerkesztő felszólalását. Kijelentették, hogy republikánus szimpatizánsok szervezték az eseményt, az egyetem csak az engedélyt és a helyet biztosította. A tüntetés miatt a rendőrség lezárta az intézmény területét.

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés