×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 6042

A Fehér Ház nem tágít

Értékelés:
(0 szavazat)

Az új kormány kitart a beutazási tilalom mellett

A múlt pénteken életbe lépett elnöki rendelet szerint 7 muszlim országból tilos a beutazás Amerikába. Az érintett országok Irán, Szíria, Irak, Jemen, Szudán, Líbia, és Szomália.


Az a körülbelül 200 ember, aki a rendelet életbelépésekor már úton volt, és Amerikában csak a repterekig jutott, már nem kiutasítható. Vasárnap egy szövetségi bíró ideiglenesen leállította azok kiutasítását, akik érvényes vízummal rendelkeznek. Azok, akik már a reptereken várnak ügyük elbírálásra, egyellőre nem hagyhatják el a tranzitzónákat. Bár több érintett emberre lehetett számítani az ügyben, de a nagyobb részüket a kiindulási országban már fel sem engedték az Amerikába tartó gépre.


Az elnöki rendelet 90 napra tagadja meg a beutazást az érintett hét ország állampolgárai számára. Több repülőtér előtt is jelentős – a rendelet ellen – tüntető tömeg gyűlt össze. Hiába támogatja már számos állam - Massachusetts, Virginia és Washington - Ann Donnelly szövetségi bíró döntését, miszerint a repülőtereken rekedt embereket el kell engedni. A belbiztonsági minisztérium szerint a bírónő döntése nem változtathat az elnöki rendeleten.
 

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés