Trump befalazza az Egyesült Államokat

Értékelés:
(0 szavazat)

Mégis elkészül a nagy fal

Bár sok, választáskor beígért nyilatkozata hajmeresztőnek és szavazatvadásznak tűnt, úgy tűnik Trump végig komolyan gondolta a dolgot. Az egyik ilyen nagy felháborodást kiváltó kijelentése a mexikói határra tervezett fal építése volt. Nem kerítés, nem szögesdrót: fal.

 

Trump hamar a tettek mezejére lépett fal ügyben. Még alig száradt meg a szignó a beiktatási okmányon, az új elnök már a tervezési fázisba léptette a 3200 kilométer hosszú fal építését az amerikai-mexikói határon, amely hónapokon belül el is kezdődhet.

 

Donald Trump amerikai elnök azt mondta: az építkezés 8 milliárd dollárra becsült költségét kifizetteti a mexikói állammal, de a déli szomszéd erről hallani sem akar. Trump a nemzetbiztonságot azzal is erősítené, hogy ideiglenesen mindenki mást kizárva csak a vallási okból üldözött kisebbségeknek adna menedékjogot, és kényszerítené az úgynevezett menedékvárosokat, hogy működjenek együtt az illegális bevándorlók deportálásában. Az elnök emellett nagyszabású vizsgálatot indított a vélt választási csalások ügyében, amelyben szerinte 3-5 millióan is érintettek lehetnek.

 

A várható összeggal kapcsolatban az MIT is közétette a számításait, ők a fal költségeit 40 milliárdra taksálták.

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés