A veronai baleset hőse

Értékelés:
(0 szavazat)

A testnevelőtanár többeket kihozott a lángok közül

Mint ahogy délelőtt beszámoltunk róla, pénteken éjfél előtt súlyos balesetet szenvedett Olaszországban egy magyar középiskolásokat szűllító busz. Közben több információ is napvilágot látott az olasz hatóságok és a szemtanúk beszémolója alapján. Tudni lehet, hogy a 16 halálos áldozat mindegyike azok közül került ki, akik nem tudták elhagyni az ütközés után azonnal kigyulladt járművet. A többiek mentették az életüket, ahogy tudták.

 

13 fiatal úgy menekült meg, hogy az ablakokon keresztül kimászott a buszból. Timaffy Judit milánói magyar főkonzul elmondta, hogy a buszon hátul ülők az ablakokat kitörve, teljes pánikban jutottak ki a járműből. Mivel este történt az eset, sokan csak az ütközéskor ébredtek fel. Ilyenkor nehéz gyors döntéseket hozni. Szerencsére a csoporttal utazó testnevelő tanár hamar felmérte a helyzetet és megfelelően cselekedett. Több gyereket kimentett a lángok közül, többször is visszament a buszba, hogy onnan újabb diákokat hozzon ki, nem törődve a saját testi éppségével sem. Az önfeláldozó tanárt kórházba szállították súlyos égési sérülésekkel.

 

A jármű teljesen kiégett. A veronai rendőrparancsnok Girolamo Lacquaniti elmondta, hogy más jármű nem volt érintett a balesetben, és egyelőre vizsgálják, hogy az autóbusz miért szaladt le az útpályáról. Közben egy szlovén kamionsofőr beszámolója is nyilvánosság vált, aki az egyik olasz rádiónak azt nyilatkozta, hogy a busz mögött haladva valamilyen problémát látott az egyik kereknél, amit megpróbált jelezni a sofőrnek. A buszvezető azonban nem tudott elég gyorsan reagálni. A szlovén sofőr a baleset helyszínén segített a mentésben is.

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés