Csütörtökig még marad a zord hideg

Értékelés:
(0 szavazat)

Befagyott az ország

A hétvégén öt éve nem tapasztalható hideg időnk volt, esténként -20 körüli vagy afölötti értékekkel. A Velencei-tó vize korcsolyázhatóvá fagyott, a Balatonnal óvatosabban kell bánni, bár a magyar tengert is masszív jégréteg borítja. De a Duna vizén is hatalmas jégtáblák úsznak le délre. Aki már nem bírja ezt a hideget, annak rossz hírünk van: csütörtökig kell várni, hogy megjöjjön az enyhülés.


Hétfő
Északkelet felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan hószállingózás is kialakulhat. Az északi, északkeleti szél megélénkül. Reggel -20 és -10, délután -9 és -3 fok között alakulhat a hőmérséklet. Folytatódik a zord tél.


Kedd
Hajnalban párás, foltokban ködös lesz a levegő. Napközben változóan felhős időre számíthatunk többórás napsütéssel. Hózáporra kicsi az esély. Reggel -15, délután -7 fok körüli értékeket mérhetünk.


Szerda
Ragyogóan napos, és egyben tartósan fagyos időnk lesz. Reggel ismét több helyen süllyed -15 fok alá a hőmérséklet. Délutánra -4 fok köré "melegszik" levegő.


Csütörtök, péntek
Erősen felhős, vagy borult lesz az ég mindkét nap, és többfelé várható vegyes csapadék: havazás, ónos eső, havas eső. Péntekre megenyhül az idő, ekkor délután +2, +3 fok sem kizárt.

(köpönyeg.hu)
 

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés