×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 115

Hogyan spóroljunk? Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)

Néhány tipp a mindennapokra.

- Ha hőmérőt használunk, jobban járunk!

A túlfűtött otthon nem csak egészségtelen, de drága is. Ha a hőmérséklet 1 °C-os csökkenésével akár 6 százalékkal is csökkenthetjük a fűtésszámlát. Csökkenthetjük azzal is a fűtésre szánt energiát ha termosztátunkat beprogramozzuk, hogy éjszaka illetve amikor nem tartózkodunk otthon, a hőmérséklet alacsonyabb legyen, ezzel  7-15 % energiát takaríthatunk meg.

Tudatosan vásároljunk!

Mielőtt elmennénk a boltba vásárolni, mindenképp nézzük meg, hogy mi az, amire szükségünk van és készítsünk róla listát. Kizárólag a megírt lista alapján vásároljunk, így elkerülhetjük a minket ért különböző impulzusokat nézelődés közben.  Érdemes hetente egyszer nagybevásárlást tartani , így egyrészt kevesebbszer fogunk elcsábulni egy-egy számunka kevésbé szükséges termék láttán, másrészt az egyszeri vásárlókörúttal üzemanyagot is megspórolhatunk.

- Ellenőrizzük a blokkot fizetés előtt!

Talán az egyik legfontosabb tanács, amit egyébként sokan elmulasztanak az, hogy mindenképp ellenőrizzük a pénztárnál a blokkot fizetés előtt. Alkalmanként kellemetlenségeket okoz, ha feltartjuk ezzel a sort, de rengeteg pénzt megspórolhatunk, ha figyelmeztetjük a pénztárost, hogy esetleg valamit rosszul ütött be, vagy nem vett figyelembe egy akciót és teljes áron számolta fel az adott terméket.

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés