„A tudás igazából mindenkié” Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)

Gondolkodtál már azon mihez kezdj a jövőddel?

Többek között erre keresi a választ a Felvételizők Hétvégéje online konferenciája, amely 2018 január 13-ám és 14-én mindenki számára ingyenesen elérhető, hasznos tanácsokat nyújt a felvételi eljárás, a továbbtanulási dilemmák és a tanulmányok finanszírozásának kérdéseiben. Linczényi Márkót, a konferencia arcát kérdeztük, miért érzi fontosnak ezt az üzenetet.

 

Zs Hogyan jött a felkérés, hogy a Diákhitel Központ online konferenciájának legyél az arca?

LM Magyar és kommunikáció szakon végeztem, mindkét szülőm tanár. 11 évig jártam egyetemre, annyira jó volt (nevet). A diploma megszerzése után is visszajárok az ELTE kommunikáció szakára tanítani. Úgy gondolom, hogy azért is kerestek meg a Diákhitel részéről, mert az életem meghatározó részét képzi az egyetem, ehhez képest még mindig fiatal vagyok, így hitelesen át tudom adni a pályaválasztás és a felvételi üzenetét a fiataloknak, amivel én is egyetértek.

 

Zs Mit gondolsz erről a projektről? Miért érzed fontosnak a konferencia üzenetét?

LM Rendkívül fontosnak tartom, hogy a fiatalok megfelelő tájékoztatást kapjanak a pénzügyeiket, a tanulmányaik finanszírozását érintő kérdésekben, hiszen ma már nem lehet elég korán elkezdeni az üzleti dolgokkal foglalkozni. Ugyanakkor felnőttként dolgozni, gondolkozni nagyon ijesztő tud lenni ebben a világban. Az egyetemi tanulmány elkezdése is egy befektetés, amihez az kell, hogy az embernek legyen útmutatója, képes legyen eligazodni a pénzügyekben...

 

A teljes interjút IDE KATTINTVA olvashatod el!

 

 

©2022 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés