Egy jó megoldás az albérletárak csökkentésére Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)

Akár 5-20 százalékkal is csökkenthető a bérleti díj havi szinten

Hatalmasat nőttek az albérletárak – írja az eduline.hu. Budapesten jelenleg átlagosan havi 150 ezer forintért lehet lakást bérelni, de a nagy egyetemi városok esetében sem olcsó a bérleti díj. Szegeden 100, Debrecenben 85, Miskolcon 70, Pécsen 83, Győrben pedig átlagosan 95 ezer forintért kínáltak egy-egy kiadó lakást.

(Összehasonlításként megnézheted tavalyi cikkünkben, hogy akkor mennyibe kerültek az albérletek)

 

A drágulás sokakat arra sarkall, hogy alternatív lehetőségeket keressenek kiadásaik csökkentésére. Ha nem a napi fejadagodon akarsz spórolni, a legjobb megoldás az önsegélyező pénztár lehet, amellyel a befizetések utáni adókedvezményből lehet akár egy-két havibérlet árát megspórolni.

 

Nyakatekert, de kifizetődő megoldás

A dolog úgy működik, hogy az önsegélyező pénztártagok a megtakarításukból az államilag elismert felsőoktatási intézményben tanuló, 25 évnél fiatalabb gyermekük albérletköltségét finanszírozhatják.

Előnye, hogy a pénztári befizetések után 20 százalékos, évente maximum 150 ezer forint értékű adókedvezmény jár. Így lényegében állami támogatás vehető igénybe az albérleti díjak fizetéséhez is.

 

Havi 10 ezer forint megtakarítás

Az önsegélyező pénztárakon keresztül elszámolható bérleti díjak éves összege gyermekenként az adott év első napján érvényes havi minimálbér lehet, azaz 2017- ben 127,5 ezer forint, ez pedig havi szinten több mint 10 ezer forintos tétel.

 

Az önsegélyező pénztáras megoldással a havi bérleti díj így akár 5-20 százalékkal mérsékelhető, attól függően, melyik városban vagy kerületben található az albérlet.

 

Érdemes tehát utánanézni ennek a lehetőségnek.

(eduline.hu)

©2022 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés