Így emelkedhetnek az albérletárak júliusban Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)

A felvételi élénkíti a piacot

 

Júliusban hirdetik ki a felsőoktatási ponthatárokat, amivel egyenes arányban az albérletpiac is megélénkül. Erről beszélt Balogh Zoltán, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője az M1-nek. Tavaly az albérletek és a kollégiumi férőhelyek kihirdetésének egy hónapos időszakában a kínálat megduplázódott, idén 20-30 százalékos bővülésre számítanak.

 

A felvételi ponthatárok környékén rengeteg olyan leendő hallgató keres albérletet, akik vidéki városokból költöznének fel a fővárosba tanulmányaik miatt. Az elemző kifejtette, hogy ezzel arányosan az árak csaknem 10 százalékos emelkednek ebben a hónapban. Vagyis az első féléves, átlagosan 135 ezer forintos bérleti díjakról Budapesten a havi bérleti díj 147 ezer forintra kúszik fel.

 

Az egyetemi városokban, az ország nyugati felében már hat városban elérte a 100 ezer forintot az átlagos bérleti díj, míg tavaly még csak Győr és Székesfehérvár tartozott ide. Az ország keleti felében található egyetemi városokban 60-80 ezer forint között mozognak az albérletek árai.

(eduline.hu)

©2022 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés