Milyen munkát vállaljak, ha jönnek a robotok? Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)

A Skynet már a spájzban van

Egyre több helyről hallani a vészharangok kongását, hogy jönnek a robotok, és hogy a jövőben – a nem túl távoliban – full automatizált lesz az emberiség, ami egy rakás munka megszűnését hozza magával.

 

A dolog persze koránt sem ilyen rémes, de tény az, hogy rengeteg olyan munka van már most is, ahol nem szükségszerű az emberi beavatkozás. Legfőképpen a szállítmányozásra, a klasszikus ipari tevékenységekre, az adminisztratív jellegű állásokra igaz ez, és lesz még inkább igaz pár éven belül.

 

Nem is annyira óvatos becslések szerint az USA-ban 2030-ra teljes ágazatokban, mint a logisztika és az irodai munkák, veszik át az ember szerepét a gépek. Ilyen jóslatok mellett jó ha az ember felkészül és varázsgömbbel, tenyérjóslással, proaktív technikákkal megpróbálja megsaccolni, mibe fogjon, milyen irányba induljon el az élet rögös útján.

 

Jó hírünk van: a willrobotstakemyjob.com-on mindezt megteheted Nostradamus segítsége nélkül. Csak beütöd a jelenlegi vagy jövőbeli munkád nevét, és a rendszer százalákosan kikalkulálja, mennyire vagy veszélyeztetve a robotok által. Szerencsére az újságírónál csak elenyésző 11% a lehetősége egy hatalomátvételnek, így egyelőre nem kell attól tartanotok, hogy a Zsiráf, Robot Zsiráffá váljon...

 

Teszteljétek le ti is!

 

(borítókép: jelenet a Robot and Frank című filmből)

 

©2022 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés