Ezek alapján választanak munkahelyet a pályakezdő fiatalok Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)

A munkakörülmények többet számítanak a fizetésnél

 

A pályakezdő fiatalok számára a rugalmas munkavégzés és a kollégák személye a legfontosabb a munkahelyválasztásánál – derült ki a PwC Magyarország friss kutatásából. A fizetés csak harmadik helyen áll ezen a listán.


A megkérdezettek 36 tényezőből választhattak, így került az első három helyre a rugalmas munkavégzés, a kollégák, valamint az alapfizetés. Negyedik helyre az alkotói szabadság került, amelyet az érdekes és a kihívást jelentő munka követett.

 

A felmérésből az is kiderült, mi az, ami kevésbé mozgatja meg a pályakezdőket, számukra a brand, a vízió és a stratégia nem annyira fontos, ehelyett inkább az őszinte kommunikációt részesítik előnyben.

 

Az iparágak közül leginkább a pénzügyi terület iránt érdeklődnek, a válaszadók 34 százaléka helyezkedne el szívesen ilyen cégnél.

 

Ha területileg nézzük, nem meglepő módon a válaszadók 75 százaléka Budapesten keres munkát, akár úgy is, hogy az lakóhely-változtatással jár.


A külföldre távozás mellett erős érv, hogy a fiatalok úgy vélik, a fizetésen túl a szakmai fejlődésre is nagyobb esélyük van az országhatáron kívül.
(Haszon)

 

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés