Az Y generáció munkavállalói a családias légkörre szavaznak Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)

A Frissdiplomás Kft felmérése

A Frissdiplomás Kft idén egy felmérés keretein belül kérdezte az Y generáció tagjait az ideális munkahelyről. Y generációnak azokat nevezzük, akik 1980-1996 között születtek, vagyis ők a mai 20-36 évesek, a fiatal munkavállalók. Az ideális pozícióra és munkahelyre irányuló felmérésre 2800-an válaszoltak.

 

„Nem csak jól akarnak keresni, de jól is akarják érezni magukat az Y generációs munkavállalók" – mondja a tanulmány. Amit a fiatalok keresnek egy cégnél, az az anyagi juttatás, a hosszú távú perspektíva és az előrelépési lehetőség. Nyilvánvaló, hogy a kereset rendkívül fontos, amikor munkahelyet választunk, a fiatalok többsége azonban kellemes környezetben szeretne megdolgozni a pénzért

 

Félelmek

A válaszadók gyorsan szeretnék elérni mindezt. A munkahely azonban inkább ne pörögjön. Legyen nyugodt, stresszmentes és jó hangulatú. Senki nem akar kiégni 40 éves korára, hanem élvezni szeretnék a munkában töltött időt. A válaszadók 37%-a számára a legnagyobb félelem az, hogy rosszul érzi majd magát a munkahelyén. Ugyanennyien félnek attól is, hogy semmilyen munkájuk nem lesz. Szintén sokan tartanak attól, hogy az esetleges túlórák, vagy a sok feladat majd felborítja számukra a magánélet és a munka egyensúlyát.

 

Családias légkör

De milyen cégnél éreznék jól magukat? Azt gondolnánk, hogy az információáramlás és a globalizáció korában a fiatal munkavállalók egy életteli, pörgős, nemzetközi cégnél dolgoznának legszívesebben, ám mindössze 5% válaszolta ezt. A megkérdezettek 40%-a inkább a családias környezetre szavazott. Úgy tűnik, a pályakezdők még hozzá vannak szokva a támogatáshoz, számukra fontos az összetartó csapat és a rugalmas munkavégzési keretek. Ez idővel változik, így aki már több mint 5 éves tapasztalattal rendelkezik, az ennek ellentétét, a korrekt, fix elvárásokat szereti és azt, ha nem kezelik őket zöldfülűként a munkahelyen.

 

Mi a helyzet az informatikusokkal?

A jelenlegi slágerszakmát gyakorló informatikusok többsége versenyképes fizetésre vágyik elsősorban és mindössze 13% jelölte meg a dinamikus és innovatív környezetet egy ideális munkahely jellemzőjeként, holott az informatika pont ilyen szakterület. A legtöbb válaszadó számára fontosabb a pozíció neve, mint maga a környezet, amiben dolgoztatják őket.

 

Összességében...

...az Y generáció leginkább a rugalmasságot keresi, szórakozni is akarnak, nem csak dolgozni és igénylik a megbecsülést, valamint a versenyképes fizetést. Képzettek, így nem ragadnak le egy helyen, ha valami nem tetszik nekik, gond nélkül továbbállnak. Keresik a kihívásokat, nem akarnak unatkozni, ám a szakmai fejlődést nem kizárólag a cégen belül képzelik el. A jövőben feltehetőleg nagyobb lesz a munkaerőmozgás a vállalatok között, ami versenyre, magasabb juttatásokra és jobb környezet kialakítására kényszeríti majd a munkaadókat. 

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés