×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 1351

aHely, ahol mi is ott voltunk

Értékelés:
(0 szavazat)

Fiatal vagy és vállalkoznál?

Magyarország és a világ fiataljainak, fiatal vállalkozóinak eddig ritkán tapasztalt akadályokkal kell megküzdeniük, ha saját útjukat akarják kijárni. Az ifjúsági munkanélküliség az utóbbi években csaknem 300 millió fiatalt érintő globális problémává nőtte ki magát.

A FIVOSZ, vagyis Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége több mint húszezer vállalkozó életére van hatással, ugyanis mentorprogramokkal, tanácsadással és szakértői képzésekkel is segítik tagjaikat.

Június 23-án egy FIVOSZ Garden Party keretében nyílt lehetőség arra, hogy a tagok kapcsolatot építhessenek, illetve kérdéseiket feltehessék az ország legjobb ügyvezetőinek. A nyár legnagyobb network eseményének aHely nevű étterem adott otthont. A Római Parton található vendéglátóhely és a Part adottságai kiválónak bizonyultak egy jó hangulatú kerekasztal beszélgetéshez, amelyen a HENT nevében csapatunk is részt vett.

 

Hogyan védd meg a branded?

A beszédes című egész estés előadássorozattal a HENT fiatal vállalkozóknak szeretett volna segítséget nyújtani abban, hogyan védjék meg saját „brand”-jüket. Az izgalmas előadásokon kívül, szekcióbeszélgetéseink is segítették a résztvevőket, hogy könnyebben eligazodjanak saját szellemi termékeik felépítésében, és gondozásában; a kilátogatók pedig arra is választ kaphattak, hogyan kell gyümölcsöző kapcsolatokat építeni az üzleti életben. Rendhagyó módon mindezt már a Garden Party keretében kamatoztathatták!

Munkánk több fontos szempontból is rendkívül hasznosnak bizonyult: a vállalkozó kedvű fiatalok részéről számos olyan megválaszolatlan kérdés merült fel a hamisítással kapcsolatban, amelyeknek bátran álltunk elébe, továbbá praktikus tanácsokkal láttuk el a vendégeket a brand védelmével kapcsolatban is. Rövidesen arra derült fény, hogy a legtöbb esetben a friss vállalkozások csak a baj megtörténte után fordulnak segítségért, amikor a szellemi tulajdonuk védelme kerül középpontba. Így a megelőzésre koncentrálva a HENT tájékoztatása az est egyik legnépszerűbb előadásának bizonyult.

 

A vállalkozók felmerülő kérdései újabb és újabb gondolatokat indítottak el, de a széles spektrumú előadások mindenre megoldást nyújtottak. A HENT csapattagjainak beszámolója alapján igencsak érdekes volt az ambiciózus és ötletektől fűtött fiatalok lelkesedése, akik üzletük fellendítése mellett a védjegyekről is szaporán kérdeztek, amelyben a Szellemi Tulajdon szakemberei nyújtottak segítséget.
 

 

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés