×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 116

Mentorkodik a Design Terminál

Értékelés:
(0 szavazat)

Öt kreatívipari vállalkozás az induló mentorprogramban

Elindult a Design Terminál mentorprogramja, melynek célja, hogy néhány éven belül globális jelenlétet is elérni képes magyar kis- és középvállalkozások sikerét alapozza meg. A szakmai zsűri döntése alapján a The Four, Anna Daubner, a Plié by Atelier, a Position Collective és a Hard Body Hang vehet részt díjmentesen a fél éves mentorprogramban.

 

A Design Terminál kreatívipari vállalkozások számára azzal a szándékkal hirdetett mentorprogramot, hogy szabadalmi jogi, üzletfejlesztési és márkaépítési területen is felkészülten lépjenek a nemzetközi piacra. A szakmai stáb tagjai többek között:Ács Zoltán, a Design Terminál inkubációs program vezetője; Szegner Balázs, az Equilor Befektetési Zrt. üzletfejlesztési igazgatója; Batta Barnabás és Misetics Mátyás, a Mitte Communications stratégiai, illetve kreatív igazgatója; valamit Nemes Attila, a Kitchen Budapest társalapítója is.

 

Összesen 54 pályázat érkezett be, melyből az első zsűrizést követően 14 vállalkozást jutatott tovább a szakmai stáb a második fordulóba, ahol már személyesen prezentálhattak és válaszolhattak a zsűri – vagyis a mentorok – kérdéseire. A zsűri döntése alapján a The Four-t (divatmárka), az Anna Daubner-t (divatmárka), a Plié by Atelier-t (hajtogatható bútor), aPosition Collective-ot (bútor) és a Hard Body Hang-et (street workout eszközök) találta érdemesnek a mentorprogramban való részvételre. A kiválasztás szempontjai voltak, hogy az adott vállalkozás termékei mennyire skálázhatóak, milyen vízióik vannak a márka jövőjét illetően, valamint a zsűri azokat a koncepciókat részesítették előnyben, melyek innovatívak, valamilyen szempontból új utakon járnak vagy egy fontos problémát oldanak meg.

 

„A program abban segít, hogy ezek a csapatok ne vérezzenek el azokon a piacokon, ahol már évtizedek óta erős a verseny. Jól összerakott csapatként, ügyesen pozícionált márkaként, a szükséges sales, jogi és iparjogvédelmi segítséggel felvértezve lépjenek nemzetközi szintre.” – mondta Ács Zoltán, a Design Terminál inkubációs program vezetője.

 

Az elkövetkező időszakban a mentorok felmérik a csapatokat és azt, hogy milyen területen van leginkább szükségük mentorálásra, majd a közösen meghatározott célok mentén elindul a fél éves munkafolyamat.

A mentorprogram mellett a Design Terminál ingyenes konzultációs programmal is segíti a kreatívipari szereplőket, a befektetők számára pedig iparági elemzésekkel népszerűsíti a magyar kreatív vállalkozásokat.

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés