×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 121

Szemüvegkeretek bakelitből

Értékelés:
(0 szavazat)

Magyar gyártású világsiker

 

A sikertörténet körülbelül 1998-ban kezdődött, amikor Zack Milskey úgy döntött elkészíti az első saját szemüvegkeretét, mivel az akkori kínálat nem felelt meg az igényeinek. A kreatív srác, akit mindig is érdekeltek a kézműves dolgok, megtalálta édesapja bakelit gyűjteményét a családi garázsban, és arra gondolt, hogy ő bizony megpróbálja abból előállítani a hiánypótló darabot!

 

Így kezdődött a Tipton Eyeworks márka története, ami azóta már annyira menő szemüvegeket és napszemüvegeket készít, hogy a világsztárok is igényt tartanak rá...de ne szaladjunk előre, egyik pillanatról a másikra azért nem működött a dolog.

Bár a történet Amerikában kezdődött, nemsokkal később Zack Magyarországra települt, pontosan 2001-ben. Ezután lépett kapcsolatba az esztergomi szemüveggyárral, és kezdődhetett el a sorozatgyártás. Sajnos azonban az esztergomi gyár egy évvel késöbb 2002-ban csődbe ment, mivel akkorra már hazánk is Kínából importálta az olcsóbb műanyag kereteket. Ezekben az időkben Zack szinte egész Európát körbeutazta a kereteivel és "házalt" különböző optikáknál. Ezen partnerek az elkövetkezendő években fő vásárlóivá nőtték ki magukat.

Az igazi fordulat 2004-ben következett, amikor Zack és testvére, Zoltán (a cég másik tulajdonosa ) rájöttek, hogy a legnagyobb lehetőség abban rejlik ha saját maguk irányítják a gyártást. Rengeteg teendőjük volt, hiszen elég specifikus gépek kellettek ehhez a folyamathoz, de kitartásuk meghozta a sikert, hiszen ugyanebben az évben megalapították a mára már világszerte híressé vált Tipton Eyeworks céget. A gyártást ezután Pécsre helyezték.

Innentől nem volt megállás. Egyik kitűzött céljuk volt, hogy Európa szerte elérhetővé váljanak az optikákban. Egyre több és több országban lettek jelen, a következő években pl. Franciaország, Hollandia, Ausztria, Spanyolország...stb. 

A világszerte több országban is megtalálható értéksítési menedzserek egyre több és több megrendelést hoztak a Tiptonnak. Így a csapat is bővülni kezdett. 2009-re Zack és testvére Zoltán mellett, plusz 3 állandó alkalmazott dolgozott nap mint nap azon, hogy a céget sikere vigyék. Ekkorra már két kollekcióval dolgoztak a Cinematique-al és Vinylize vonallal.

index

 

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés