×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 121

Nyomtatás

Brutális büntetés jár a Samsungnak

Értékelés:
(0 szavazat)

Az Apple győzött a bíróságon.

Brutális kártérítést ítélt meg a San Jose-i szövetségi bíróság a Samsungot súlytóan. 119,6 milliárd dollárt kell fizetniük az Apple-nek, amiért engedély nélkül használták fel a telefon feloldásához szükséges egyujjas szabadalmi megoldást (slide to unlock).

Az ügyben korábban már több európia bíróság is úgy nyilatkozott, hogy ez az egyujjas megoldás nem az Apple találmánya, ám ennek ellenére jogerős ítélet született az eljárással kapcsolatban. A BBC erről szóló cikkjében arra is kitérnek, hogy a bíróság  a Samsung javára is megítélt 158 ezer dollár kártérítést, melyet az Apple-nek kell kifizetnie.

Az almás behajtók eredetileg kétmillió dollárt követeltek a Samsungtól, a cég azonban fellebbezett, s ezáltal nem született meg a jogerős döntés.

„Bár a mostani ítélet hagyományos mércével kirívó büntetésnek számít, nehéz úgy tekinteni erre a végeredményre, mint az Apple nagy győzelmére. Ez az összeg kevesebb mint 10 százaléka annak, amit az Apple követelt, és valószínűleg nem sokkal több annál, mint amennyit az Apple a pereskedésre költött.”– értékelte Brian Love, a Kaliforniai Egyetem jogászprofesszora a mostani, immár jogerős döntést.