×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 116

Minden fejben dől el! Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)

Tippjeinkkel könnyebben válhatsz sikeressé.

Gazdasági szakértőnk, Tonk Emil tanácsait megfogadva nem is lesz olyan nehéz egyre feljebb kerülni a ranglétrán...

 • Az eredményesség, a siker biztosítéka több fontos tényezőn múlik: a hozzáértésen, a hozzáálláson és a gondolkodásmódon. E három tényező, ha sikeresek akarunk lenni, egymás nélkül nem működik. Úgy kell elképzelni, mint egy háromtényezős szorzatot: ha bármelyik tényező nulla, a szorzat is nulla lesz, akkor is, ha a másik két tényező nagyon nagy! Természetesen nem egyenlő súllyal számítanak ezek, de ami biztos, hogy a legnagyobb súlyú tényező ezek közül a jó hozzáállás, amit nap, mint nap újra kel! „termelni”, vigyázni arra, hogy nehogy elfogyjon, elapadjon.​​
 • Nem attól leszünk sikeresek, hogy mások mit tesznek értünk, hanem hogy mit teszünk mi magunk, és hogyan tesszük a dolgainkat. Ezt a példát tanulhatják és másolhatják rólunk.
 • A hozzáállás az a kapcsoló, amely mindent elindít. A jó hozzáállás a sikerhez vezető úton másokat is előbbre visz!
 • A hozzáállás a gondolkodásmódodból fakad. Ez az érzés megmutatkozik a viselkedésben, a kommunikációban, és egyébként nagyon nehéz eltitkolni mások előtt. Amit belülről érzünk dolgokról, eseményekről, személyekről, az általában kívül is meglátszik, és anélkül is látható, hogy akár egyetlen szót is szólnánk bármiről.​
 • A hozzáállás saját magunk előőrse, lépésekkel megelőz mindent. A megjelenés, a viselkedés alapján azonnal látják rajtunk, milyen a hozzáállásunk a saját dolgainkhoz. Ha beszélni kell a céljainkról, még semmit sem szóltunk, még el sem kezdtük a mondanivalónkat, de mások már látják, hogy mennyire vagyunk elkötelezettek, mennyire hiszünk benne. Van-e bennünk szenvedély? Lobog- e bennünk tűz? Lelkesedünk-e azért, amit képviselünk? Számolni kell azzal, hogy nem az a legfontosabb, mit mondunk, hanem hogy hogyan mondjuk, és még inkább az, hogy mit és milyen módon cselekszünk. A képességtől függ, hogy mit tudunk megtenni. A motivációtól az, hogy valóban megtesszük - e, a hozzáállástól pedig az, hogy milyen jól tesszük azt. A hozzáállás nemcsak abból látszik, amit megteszünk, hanem abból is, amit nem.
 • A hozzáállás belül gyökerezik, de kívül érlel gyümölcsöt.
 • A hozzáállással az a gond, hogy nem a szavainkból, hanem a cselekedeteinkből derül ki. Hiába mondogatod azt, hogy: „Én elkötelezett vagyok! Én szenvedélyes vagyok! Én hiszek a céljaimban!”, ez önmagában nem sokat ér. Ezt mondani lehet, de a tekinteten, a szem sugárzásán, az arckifejezésen, a testtartáson meglátszik, hogy ezt valóban így gondoljuk-e, vagy csak beszélünk róla. Ezek árulkodó jelek, pozitív és negatív értelemben is.
 • A hozzáállás lehet igaz barátunk, de lehet az esküdt ellenségünk is!
 • A hozzáállás sokkal őszintébb a szavaknál, ezért ha jó, akkor nem kell nagy szavakat használni, és nem kell parancsolgatni.
 • A jól végzett munka nem igényel semmiféle magyarázatot. A kitűnőség az, ha egy szokásos dolgot szokatlanul jól csinálunk.
 • Sima tengeren nincs szükség kiváló matrózokra. A kiválóságot a viharos tenger neveli!
 • Egyetlen dolog van, amit nem lehet menet közben megtanulni: a megfelelő hozzáállást! Erre már az életünk elejétől kezdve szükség van. Nem mondhatjuk azt, hogy: „Amikor már kellő rutinnal és tapasztalattal rendelkezem, majd akkor kell a jó hozzáállás is!” A hozzáállással az a gond, hogy nem lehet menet közben gyűjtögetni.
 • Ha jobban akarunk élni, mint mások, sikeresebbek akarunk lenni, mint mások, akkor olyan dolgokat is meg kell csinálni, amire mások nem hajlandók.
 • Mondják gyakran, hogy nem érdemes jól csinálni, mert úgysem fogják észrevenni, megbecsülni, és nem fognak fizetni ezért. Ez mindegyike egy-egy „nyúzópróbája” a hozzáállásnak! Erre azt tudom tanácsolni, hogy csak mosolyogjunk, és veselkedjünk neki, mert ez a legjobb, amit tehetünk. Gyűrjük föl az ingünk ujját, és lássunk neki, mert a feladat csak addig tűnik megoldhatatlannak, amíg egyszer meg nem oldottuk! Sokan mondják majd, hogy ezt nem lehet megcsinálni. Tisztában kell lenni vele: ezzel csak azt jelentik ki, hogy az ő számukra megoldhatatlan a feladat.
 • A lehetetlen csak egy vélemény, és nem tény!
 • Aki bártan ki mer nyitni egy ismeretlen ajtót, az a siker árát kezdi megfizetni. Az ajtónyitás erő kérdése, de hogy az ajtó nyitva maradjon, ahhoz jellem is kell. Ezért mondják is, hogy a sikeres embert az különbözteti meg a sikertelentől, hogy néha olyasmire is vállalkozik, ami megoldhatatlannak tűnik. A sikeresek számára megoldhatatlan problémák nincsenek, legfeljebb csak olyan dolgok, amelyek eleinte annak tűnnek. A sikeres emberek mindig eggyel többször állnak fel, mint ahányszor elestek.
 • A jellemre mindig a „nehéz időkben” van nagy szükség. Sőt, valójában akkor jelenik meg igazán.
 • Az egyik legfontosabb dolog, hogy másokra milyen hatással tudunk lenni. Nem a külsőnk van jó hatással másokra, hanem a jó hozzáállás. Ha ez megfelelő, akkor elfogadnak minket, a tanácsainkat, gondolatainkat, elképzeléseinket. Sajnos, ez fordítva nem működik! Képviselhetünk bármilyen jó ügyet, ha rossz a hozzáállásunk, azt nem tudják tőlünk elfogadni.
 • Az élet legjobb tanítómestere a kudarc!
 • A sikeres embert onnan lehet megismerni, hogy soha nem adja fel. Ez az, ami őt győzelemre esélyesnek minősíti, ellentétben azokkal, akik örökké azt mondják, hogy: „Nekem ez úgy sem sikerül, én úgyis vesztes vagyok!”

 

 

 

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés