×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 110

Semmiből áram, avagy pénzből semmi

Értékelés:
(0 szavazat)

Egy egész falut átvert a botcsinálta feltaláló.

Az 54 éves Ács László egy egész falut átvert állítólagos találmányával. A helyiek folyamatosan adakoztak neki egy szerkezetre, amely állítólag a semmiből csinál áramot, de helyette a „feltaláló” a pénzükből csinált semmit. A férfi először egy női lakost környékezett meg egy általa feltalált csodabalzsam meséjével, amit elloptak tőle, így a nő sajnálatból otthonába engedte. Belőle és családjából lett az első számú és legnagyobb károsult.

Ezután találta ki a csodagépről szóló történetet, amit a nő el is hitt neki és minden pénzét rááldozta, ami azonban nem volt elég az állítólagos költségekre. A faluban azonban, akárcsak a mesében, gyorsan híre ment a csodaszerkezetnek, ami majd í semmiből állít elő áramot, ezzel megoldva a falusiak pénzügyi gondjait. Több tucatnyian adakoztak a szerkezet elkészítéséhez.

Időközben az özvegy nő, akinek az otthonába beférkőzött a csaló, betegségben elhunyt. A szélhámos erre fel lelépett a családtól, csak előbb kifosztotta a házat. Még az elektromos fűrészt is magával vitte. Az első áldozat családja nagy bajban maradt, mert a szélhámos által, a szerkezet megépítésére felvett hiteleket, most nekik kell törleszteniük. A csaló feltaláló ellen elfogató parancsot adott ki a rendőrség, egyelőre azonban nincs eredmény. Ács László szökésben van. 

©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés