×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 115

Magyarok harmada vásárol a weben

Értékelés:
(0 szavazat)

 Internetes vásárlás.

Az Eurostat szerint nálunk tavaly a 16 és 74 év közötti internethasználók 35 százaléka – mintegy 1,7 millió magyar – vásárolt legalább egyszer a világhálón. Ezzel Magyarország az Európai Unió tagállamainak sorában a 17. helyen áll, jócskán elmaradva a 60 százalékos átlagtól.

Mire figyeljünk?

A termék megrendelése előtt mindig törekedjünk a lehető legtöbb információ megszerzésére a kereskedőről és a vásárlás feltételeiről.

• A megrendelés elküldése előtt mentsük le és nyomtassuk ki a honlapon közzétett vásárlási feltételeket, hogy nyoma maradjon, milyen tartalommal volt hozzáférhető a vásárlás időpontjában.
• Gyanúra adhat okot, ha a hirdetett termék előállítóját, magyarországi forgalmazóját, bejelentőjét nem lehet nyomon követni.
• Az elállási jog online vásárlásnál is megilleti a fogyasztót. Termék megrendelése esetén annak átvételétől, szolgáltatás igénybevétele esetén a szerződéskötéstől számított 8 napon belül indoklás nélkül egyoldalúan visszaléphet, és a termék visszaküldése esetén követelheti a kereskedőtől a kifizetett összeg visszatérítését.

Tovább a kategóriában: « Jön a színes rezsi Az én 40%-om »
©2021 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés