×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 110

Nyomtatás

Tanuld meg uralni a pénzed!

Értékelés:
(0 szavazat)

Pénzügyi és gazdasági vetélkedő erdélyi diákok számára.

A Sapientia EMTE csíkszeredai Gazdaság- és Humántudományok Kara, valamint az OTP Bank Ro- mánia, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának közreműködésével idén is megszervezi a Pénz- idomár – pénzügyi és gazdasági vetélkedőt, középiskolások számára. Fontos, hogy a diákok játékos formában tanuljanak, hogy könnyen sajátíthassák el a gazdasági alapismereteket.

A pénzügyi és gazdasági vetélkedő célja először is a középiskolás diákok pénzügyi és gazdasági ismereteinek bővítése, hiszen a szervezők azt vallják, hogy a megszerzett tudást a fiatalok felnőttként is hasznosíthatják, általa könnyebben boldogulnak majd a gazdaság világában. Másodszor kiemelt cél, hogy a diákok már középiskolás korukban képesek legyenek megfelelő szaktudással, magyar nyelven előadni meglátásaikat, és érvelni gazdasági vonatkozású témákban. A szervezők ugyanakkor azt is remélik, hogy a verseny révén egyre több diák kap kedvet ahhoz, hogy továbbtanuljon a magyar állam által kiemelten támogatott Sapientia EMTE gazdasági szakjain.

A diákoknak november 22-ig kell kitölteniük és beküldeniük az elődöntőnek számító, a www.penzidomar.ro honlapon, illetve a www.facebook.com/Penzidomar oldalon közzétett feladatlapot a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre. A beérkezett feladatlapok feldolgozását követően a szervezők értesítik a döntőbe továbbjutó 15 csapatot és tanáraikat, akik majd Csíkszeredában vehetnek részt a december 14-15-én sorra kerülő döntőn. A vetélkedő győztesei, a tavalyi évhez hasonlóan, értékes díjakban részesülnek.