Extra sebességre kapcsolt a járvány, több mint 4000 fertőzött egy nap alatt

Értékelés:
(0 szavazat)

4039 új fertőzöttet regisztráltak az utóbbi 24 órában, 45 ember pedig életét vesztette a betegségben – derült ki a koronavirus.gov.hu csütörtöki adataiból.

 

 

LEGUTÓBB ÁPRILIS 17-ÉN TALÁLTAK ENNÉL TÖBB ÚJ FERTŐZÖTTET MAGYARORSZÁGON.

 

Az utóbbi időben drámai mértékben nőtt a naponta regisztrált új esetek száma. A tegnap, szerdán 3125 új fertőzöttet és 36 koronavírusos halálesetet jelentettek be a magyar hatóságok. Összehasonlításképp: egy héttel ezelőtt még csak 2361, két héttel ezelőtt pedig 1131 új fertőzöttet regisztráltak.

 

A CSÜTÖRTÖKI ADATOKKAL AZ ELHUNYTAK SZÁMA 30 692 FŐRE, AZ AKTÍV FERTŐZÖTTEK SZÁMA PEDIG 31 544 FŐRE EMELKEDETT.

 

Jelenleg 1 970 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 204-en vannak lélegeztetőgépen. A rossz mutatókat részben az indokolja, hogy sose volt még ennyire magas a vírus reprodukciós száma Magyarországon, mint a napokban.

 

A pandémia kitörése óta nem fordult elő, hogy ennyire magas reprodukciós szám – az, hogy egy koronavírusos beteg átlagosan hány embernek adja tovább a fertőzést – olyan nagy esetszámmal kombinálódjon, mint a mostani. Ferenci Tamás biostatisztikus az Indexnek azt mondta, hogy önmagában abból a tényből, hogy egyik napról a másikra megduplázódott az aktív fertőzöttek száma, azaz egyetlen mérési adatból nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni. Ez különösen igaz a napi fertőzöttszámra, amely követi a tesztelések számát, és mint eddig is, ezekből mindig kevesebbet végeznek el itthon a hétvégén, mint hétköznap.

 

A helyzet nemcsak Magyarországon rossz, hanem egész Európában negatív értékeket lehet látni a járványmutatókon. Erről itt írtunk bővebben.

 

 

 

 

 

Forrás és fotó: Index

 

©2022 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés